Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci u hrvatskoj ekipi na najvećem svjetskom natjecanju mladih u vještinama u Francuskoj


Ekipa natjecatelja iz Hrvatske sudionik je ovogodišnjeg WorldSkills natjecanja u Lyonu u Francuskoj, najvećeg svjetskog natjecanja mladih u vještinama.

Boje Hrvatske brane i predstavnici iz Krapinsko – zagorske županije, iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

To su bivša učenica škole Monika Cerovski, sada već studentica studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu te njezin mentor - ekspert Borjan Komarica, nastavnik stručnih predmeta u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Na ovom se natjecanju natječu  ekipe i pojedinci iz čak 69 zemalja članica i regija u 62 discipline, uključujući 59 službenih i 3 demonstracijske.

U Lyon je prošli tjedan stiglo 1400 natjecatelja te 1300 eksperata. Očekuje se da će više od 250.000 posjetitelja iz preko 90 zemalja sudjelovati u događaju i pratećim aktivnostima.

Natjecanje se održava na prostoru Eurexpo Lyon koji se prostire na ogromnih 140.000 m2 podijeljenih u sedam velikih dvorana što je jednako 26 nogometnih igrališta, a naš hrvatski tim pripreme je proveo na najbolji mogući način, kao i krenuo u samo natjecanju.

Sretno našoj ekipi, a Moniki i Bojanu želimo dobru koncentraciju i, naravno, pokoju medalju.  

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook