Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski botoks od pčelinjeg otrova upisan i u Registar europske kozmetike

Ovih dana isporučuje prvu rundu zagorskih botoks krema s pčelinjim otrovom i arganovim uljem za jedan od napoznatijih i najprodavanijih drogerijskih lanaca u Europi


Vjerujemo da se mnogi čitatelji sjećaju naše priče o kremi s pčelinjim otrovom koja djeluje poput prirodnog botoksa, a koju proizvodi Ivan Curiš iz mjesta Krapina Selo kod Konjščine. Jedinstven je to proizvod u Zagorju, Hrvatskoj i Europi.  Nakon naše priče, priznaje poznati konjščinski pčelar, interes za ovim prirodnim botoksom još se povećao, pa su krenuli i korak dalje, ono čemu su godini težili. Uredili su proizvodni objekt, dobili sve potrebne dozvole i registrirali obrt Beeven kozmetika, usavršili recepturu i sa svojom kremom koja djeluje kao prirodni botoks zbog svog nevjerojatnog sastojka, pčelinjeg trova kojeg koriste i brojne svjetske zvijezde, spremni su za tržište. Dosada su je mogli prodavati isključivo preko OPG-a.

 DM. - Riješili smo svu potrebnu papirologiju, upis u Registar europske kozmetike, analize i dobili dozvolu Ministarstva zdravlja za proizvodnju kozmetičkih proizvoda te opremili objekt za proizvodnju. To je 100 posto bio krema, kuhana na arganovom ulju. Bez parabena, parafina, mineralnih ulja, s prirodnim konzervansom i kao takva ima rok trajanja godinu dana – objasnio je sin Ivan, kojeg smo zatekli u pakiranju krema u kutije, zanimljivog dizajna, kaže, jedinstvenog u kozmetici.

Tata Ivan kaže kako je put do ovog bio iznimno težak i dug.  - S obzirom na dugotrajne pripreme,  kroz tih 28 godina, skupljanja pčelinjeg otrova, te usavršavanja recepture za kremu, zadovoljan sam. Posebice jer smo sve napravili bez ičije financijske pomoći, isključivo vlastitim sredstvima, ali moram istaknuti pomoć i angažman konjščinskog načelnika Mirka Krznara – rekao je tata Ivan.

Obitelj Curiš pčelarstvom se bavi 38 godina, a osim proizvodnjom meda već se godinama bave i skupljanjem pčelinjeg otrova. Pčelinji otrov je izlučevina žalčanog sustava pčele,  a osnovna mu je namjena štititi pčelu i njezinu zajednicu od neprijatelja. Taj pčelinji otrov je ustvari prah koji pčela ispusti kad pikne. Curiš proizvodi tri vrste krema od pčelinjeg otrova, a najpoznatija je ona koja djeluje kao face lifting ili natural botox odnosno upotrebom te kreme pojačava se kolagen ispod kože da se ona prirodno izravna, poput prirodnog botoksa.

A povratni rezultati, posebice ženske populacije su izvanredni. Prirodni botoks na bazi pčelinjeg otrova trend je i u svjetskog kozmetici, tako da nam je drago da je ovaj jedinstven proizvod proizveo upravo Zagorec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook