Prethodni članak
Sljedeći članak

Započinje tradicionalni “Zlatarski fašnik“

I ove godine građani Zlatara moći će uživati u tradicionalnom „Zlatarskom fašniku“ kojeg organiziraju Turist


I ove godine građani Zlatara moći će uživati u tradicionalnom „Zlatarskom fašniku“ kojeg organiziraju Turistička zajednica, Udruga žena i Društvo naša djeca grada Zlatara. Prvog dana, u nedjelju 26. veljače, održat će se dječji fašnik, a u povorci koja će proći ulicama


Zlatara bit će dječje maškare, zlatarske i belečke mažoretkinje, limena glazba i ritmička grupa. Na pozornici ispred poslovnog centra Ivančice će se predstaviti mažoretkinje i ritmička grupa Đurđice Štahan, u Vatrogasnom domu će nastupiti Kulturno prosvjetno društvo „Zlatarjeve“, a birat će se i najljepša maska.

Na središnjem dijelu manifestacije, u utorak 28. veljače, povorka maskiranih će krenuti od škole do pozornice kod poslovnog centra, gdje će biti upriličeno tradicionalno suđenje fašniku. Maskirani će se zatim zabavljati na plesu pod maskama u prostorijama Fantazije, uz izbor najboljih maski, a bit će dodijeljene i novčane nagrade.

Sudionici će biti počašćeni krafnama, čajem i kuhanim vinom koje sponzoriraju poduzeća Honing i Ivančica, a nagrade za najbolje maske osigurala je zlatarska Turistička zajednica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook