Prethodni članak
Sljedeći članak

Ženska mladež iz Bedekovčine sjajna u Italiji, za dlaku izmaklo postolje

Još jedan sjajan uspjeh za DVD Bedekovčina na Olimpijadi u Trentinu


Talijanski Trentino ove je godine bio domaćin Međunarodnog vatrogasnog natjecanja CTIF za mladež, popularne Vatrogasne olimpijade. Hrvatska je imala dva predstavnika u konkurenciji muške mladeži, a to su DVD Ostrna i DVD Ribnica, dok je našu zemlju u ženskoj mladeži opet predstavljala ženska mladež DVD Bedekovčina, predvođena Željkom Odakom, ujedno i trenerom hrvatske reprezentacije.

Djevojke su bila sjajne na natjecanju. Nakon dugih priprema odradile su sjajan nastup i na koncu osvojile izvrsno peto mjesto, dakle u prvoj trećini poretka, čime su osigurale zlatne medalje. Naime, na vatrogasnim natjecanjima ekipe plasirane u prvoj trećini poretka osvajaju zlatne medalje.

No, nisu djevojke iz Bedekovčine bile daleko ni postolju. Naime, u vježbi im se dogodila mala greška, koja je odnijela pet bodova, a bez nje završile bi na trećem mjestu. No, i ovako ovo je sjajan rezultat kojeg su ostvarile: Ana Martinić, Antonija Gorički, Lorena Škreb, Jana Jurinec, Ema Ocvirek, Jelena Žegrec, Jelena Jurinec, Marija Magdalena Sovec, Natalija Čehulić, rezerve Danica Lugarić i Laura Čehulić voditelji i treneri Dorotea Petrovečki, Željko Odak koji je ujedno i trener reprezentacije i Dario Bosec, a u logistici i prijevozu pomogli su Ivan Kovač i Ivan Odak.

Inače prvo mjesto osovjila je Piskova Lhota iz Češke, druga je bila ekipa Przytkowice iz Poljske, a treća ekipa Trentino 2 iz Italije. U konkurenciji muške mladeži slavila je ekipa Guggenberg 1 iz Austrije, druga je bila ekipa Gluchow 1 iz Poljske, a treća Piskova Lhota 2 iz Češke. DVD Ostrna završila je na desetom mjestu, a DVD Ribnica na 13. mjestu.

Dečki iz Ostrne imali su grešku u štafetnom dijelu natjecanja, koja im je odnijela čak drugo mjesto. No, i ovako, na najvećem međunarodnom vatrogasnom natjecanju, ovo su odlični rezultati hrvatskih ekipa, a posebice djevojaka iz Bedekovčine.

Inače, naše je predstavnice bodrila i skupina navijača iz Zagorja, a u Trentinu su boravili i predsjednik VZKZŽ, ujedno i potpredsjednik HVZ Stjepan Skuliber te zapovjednik VZKZŽ-e Marijan Lovrenčić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook