Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija u Institutu europskih regija

Voditelj Instituta europskih regija (IRE) Dr. Franz Schausberger je u prostorijama Županije uručio certifikat o članstv


Voditelj Instituta europskih regija (IRE) Dr. Franz Schausberger je u prostorijama Županije uručio certifikat o članstvu županici Krapinsko-zagorske županije, Vlasti Hubicki. Institut europskih regija ima među glavnim aktivnostima promoviranje gospodarskih odnosa među regijama, uspostavljanje informativnih veza i jačanje odnosa regija-članica s institucijama EU. IRE danas u svom članstvu ima više od 20 europskih regija te više od 15 poduzeća, a njen rad podupire austrijska vlada.

Na uručenju certifikata bili si prisutni i predstavnici razvojne agencije gospodarske i obrtničke komore, te turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije koji će također sudjelovati u širenju daljnje suradnje.

Naša županija će svojim članstvom u Institutu dobiti dodatne veze u gospodarstvu i turizmu, veću mogućnost suradnje s ostalim regijama u područjima koja zanimaju našu županiju.

Aktivnosti Instituta obuhvaćaju istraživački rad, publikacije, seminare i konferencije, kao i praktična svojstva gospodarstvenih prijedloga rješenja.

Krajnji cilj te organizacije da obični građani osjete politički i gospodarski napredak svoje regije - napomenuo je Franz Schausberger koji je od županice dobio na poklon i prvu nedavno izdanu monografiju Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook