Do 28. veljače rok za predaje porezne prijeve

Autor

Godišnje porezne prijave na dohodak iz 2004. godine građani tebaju predati do 28. veljače pa im za prikupljanje potrebne

man-running.jpg

Godišnje porezne prijave na dohodak iz 2004. godine građani tebaju predati do 28. veljače pa im za prikupljanje potrebne dokumentacije preostaje još dvadesetak dana.

Budući da se novi zakon o porezu na dohodak ne odnosi na predaju poreznih prijava za 2004. godinu, primjenjuju se svi propisi koji su važili i lani. To znači da će porezni obveznici još ove godine moći iskoristiti porezne olakšice po starome.

Prema tim propisima za olakšicu će se priznati maksimalno 12 tisuća kuna godišnje za troškove liječenja i nabavu ortopedske opreme, a isti iznos priznaje se za kamate za stambene kredite ili za investicijsko održavanje stana, kupnju novog stana gotovinom ili podstanarstvo.

Uz te dvije olakšice, priznavat će se i maksimalnih 12.600 kuna za premije životnog osiguranja, privatnog zdravstvenog ili dopunskog osiguranja ili treći mirovinski stup. Građani koji će sve tri olakšice iskoristiti u maksimalnom iznosu mogu računati na približno 18 tisuća kuna povrata poreza. Kako su porezna pravila ostala ista, očekuje se da će konačna bilanca u ovoj godini biti slična lanjskoj, odnosno većina građana će steći pravo na povrat.

Napomenimo,da je prošle godine u Krapinsko-zagorskoj županiji poreznu prijavu podnijelo 23.383 građana, a povrat poreza ostvarilo je njih 18.357.

NAjčitanije