„Kombi sreće“ iz Đurmanca danas kreće

Autor zg/kp

Udruga osoba za intelektualne teškoće nabavila je vozilo...

  kombi01-

Udruga osoba sa intelektualnim teškoćama nabavila je kombi vozilo za prijevoz svojih članova. Tom prigodom danas je u Đurmancu upriličena svečana predaja vozila.

„O kombiju sanjamo već godinama. Članovi su nam većinom sa sela, jer naša županija je raštrkana. Radimo preko programa poludnevnog boravka i sada ćemo imati 2 smjene. Godinama smo skupljali za kombi, ali nismo sami uspjeli. Kombijem do sreće svaki dan, humanitarna akcija je koju smo pokrenuli i zahvaljujući kojoj nabavili smo ovo rabljeno vozilo. Skupili smo 85 tisuća kuna, a Županija je prva uplatila 50 tisuća kuna. Hvala svima jer možemo dalje voziti naše anđele“, rekla je Ljiljana Muža, predsjednica Udruge.

 

„Da parafraziram jednog pisca: Kad nešto žarko želite u životu, sve se uroti da se ta želja ispuni. Ovo je jedna od mnogih lijepih priča kad osobe s invaliditetom ili djeca s teškoćama iskažu potrebu. Zajednica se tad lako složi i ostvarimo cilj. Kad je predsjednica Udruge došla sa zahtjevom za kombijem, KZŽ nije ni jednog trenutka dvojila i znali smo da ćemo se uključiti u akciju. Udruga je vrlo vrijedno godinama radila u u humanitarnim akcijama i skupljala donacije. Skupili su znatan iznos pa nije bilo teško ni ostale pokrenuti : od roditelja, jedinica lokalne samouprave i svih ostalih koji su pomogli. Ovo je dokaz da svi imamo sluha u Zagorju za osobe s invaliditetom. Vrijeme je darivanja, a ovo je najljepši poklon. Želim da bude puno sreće i veselja u putovanju ovim kombijem“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek

[sllika4]

NAjčitanije