"Noxin i agenti" završili snimanje novog albuma

Autor

Zagorska rock skupina Noxin završila je snimanje posljednje pjesme za svoj album prvijenac. Snimljeni materijal ovih dan

gjalski_sebastijan.jpg
Zagorska rock skupina Noxin završila je snimanje posljednje pjesme za svoj album prvijenac. Snimljeni materijal ovih dana putuje na mastering u Češku, a svjetlo bi dana trebao ugledati u rujnu u izdanju Kondorcomma.


Iako nije bila planirana, i posljednja kompozicija ima gošću. To je talentirana Maja Posavec, pjevačica grupe Detour (bivši Yammat) i studentica Akademije dramskih umjetnosti. Pjesma tek treba dobiti svoj naslov, a Maja je u pjesmu ugradila svoj osebujan i prepoznatljiv stil. Kao i većina materijala za album i ova je pjesma snimana u studiju Kasandra u Tugonici, pod palicom ton majstora Davora Totovića.

Da ipak ne bi sve prošlo bez Zagorja u razgovoru s Majom otkrilo se kako njeno porijeklo vuče iz okolice Pregrade, iako je inače iz Đakova. Supervizor albuma je poznati glazbeni urednik i iskusni glazbeni mačak Željko Stipan. Veliki finale pojačan je i snimanjem spota za pjesmu Loše vijesti koja je najavni singl albuma.

Ovu kompoziciju uz band izvodi i potpisuje Ivanka Mazurkijević (Stampedo), a već je bila izrazito dobro prihvaćena od hrvatske javnosti i glazbenih kritičara. Spot je djelo Tomislava Povića, a sniman je na nekoliko lokacija u Zagrebu.

Pošto su Noxinovci na svom prvijencu surađivali s ukupno devet gostiju, instrumentalista i vokalista hrvatske glazbene scene, potpuno opravdan i simpatičan naslov album najvjerojatnije će biti Noxin i agenti .
NAjčitanije