U životu se šišala samo četiri puta

Autor

Trinaestogodišnja djevojčica Lucija Blažun iz Gorjakova kraj Pregrade ponosi se svojom brižno njegovanom kosom, koja je

p_509437lucija_blazun.jpg
Trinaestogodišnja djevojčica Lucija Blažun iz Gorjakova kraj Pregrade ponosi se svojom brižno njegovanom kosom, koja je duga čak 132 centimetra. U životu se šišala samo četiri puta po deset centimetara, a posljednji put svoju je kosu skratila prije tri godine, kad je išla s bakom na more.

Lucija većinom ima kosu svezanu u pletenice, a njezina majka Snježana pravi je majstor za pletenice. Svako jutro mama me oko pola sata češlja jer tako dugoj kosi treba posvećivati veliku brigu. Kosu perem jedanput na tjedan i to traje oko dva sata. Šampon od koprive pokazao se izvrsnim za ovako dugu kosu i godinama ga nisam mijenjala kaže Lucija, koja je visoka 160 centimetara.

Samo je jedanput sanjala da se probudila bez svoje duge lijepe kose. Kaže da su je prije toga stric i tetak plašili da će joj odrezati kosu. Zato je valjda i sanjala takav san. Lucijin brat Denis (15) ipak navodi da je sestrina kosa jedanput bila stvarno u opasnosti.

Kad mi je bilo sedam godina, igrali smo se s upaljačem. Sestra ga nije znala upaliti, pa si je spalila pramenove rekao je Lucijin stariji brat Denis.

Izvor: Večrnji list
NAjčitanije