Ubojica hara zagorskim krajem

Autor

Zbog ozbiljnih indicija da je bjegunac Vlado Matić (44) iz Novog Marofa, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo supruge Kat

p_332146potjera_matic.jpg
Zbog ozbiljnih indicija da je bjegunac Vlado Matić (44) iz Novog Marofa, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo supruge Katice te pokušaj ubojstva susjede Đurđice Topolovec, viđen jučer oko podneva u Hraščini, pedesetak policijskih specijalaca krenulo je u potjeru, odnosno pretraživanje šuma uz državnu cestu Zlatar Bistrica – Novi Marof.

Kako doznajemo, jedan je muškarac na raskrižju kod željezničke postaje u Hraščini zaustavio desetogodišnju djevojčicu te joj, uhvativši je za ruku, rekao da će sada s njime ići na vlak. Ipak, djevojčica je nekako uspjela pobjeći, a u trenutku kad je muškarac potrčao za njom, pojavila se jedna od mještanki pa je pobjegao preko polja u šumu, nakon čega ga je mještanka povezala s Matićem, čiju je sliku dan ranije vidjela u novinama.

Nazvala je policiju i nešto prije 14 sati specijalci su se okupili u susjednom Krapina Selu, gdje je navodno jedan sumnjiv muškarac istog dana viđen kako pretrčava cestu i ulazi u šumu, te krenuli u potragu, odnosno, pretraživanje vrlo zahtjevnog terena od Konjščine prema Budinščini.

Specijalcima Krapinsko-zagorske i Varaždinske PU u pomoć su stigle i zagrebačke Alfe, a negdje oko 15,30 sati i policijski helikopter, no kako je riječ o velikom i pretežito šumovitom području podnožja Ivančice, pedesetak specijalaca do zuba naoružanih pištoljima, automatskim puškama i «pumpericama», u 19 sati prekinulo je potjeru.

-Sad se već polako spušta mrak, a u šumama je mrak i ranije pa smo morali prekinuti potragu. Otežavajuća je okolnost što je na ovom području puno šume, a nas, normalno, ne može biti toliko da bi to sve pretražili – rekao nam je po završetku potjere Josip Janžek, načelnik Odjela operativnih poslova PU Krapinsko-zagorske, koji je osobno na terenu vodio jučerašnju akciju.

-Mi ćemo i dalje pojačano obilaziti taj teren, ukoliko je ta osoba kod nas ostala, no postoji vjerojatnost da se ponovo vratila na područje PU varaždinske. Animirat ćemo građane, dat ćemo im slike, u slučaju da zamijete tu osobu da nas odmah obavijeste tako da možemo odmah reagirati –rekao je Janžek.
NAjčitanije