Vrtić je izgrađen, u tijeku je opremanje i uređenje okoliša

Autor mb

Bartolić: Razvijamo naše mjesto kako bi nam mladi ostali ovdje živjeti'

IMG_3929.JPG

Najveća kapitalna investicija na području Mihovljana pri samom je kraju. Dječji vrtić 'Miholjček', za kojeg su ime izabrali sami stanovnici općine, svoja će vrata mališanima otvoriti u rujnu. Vrtić se nalazi na lokaciji pokraj osnovne škole. – Uporabnu dozvolu smo dobili, u tijeku je opremanje vrtića. Potrebno je još urediti okoliš, što nam dosad nisu dozvoljavale vremenske prilike. Kapacitet vrtića je za 60 –ero djece, a do sada je interes za upis iskazalo 35 –ero djece - rekao je načelnik Zlatko Bartolić.

Dani otvorenih vrata
Kada se sve opremi, Općina će organizirati Dane otvorenih vrata vrtića kako bi se roditelji i djeca bolje upoznali s prostorom u kojem će boraviti, pa vjeruje da će ta brojka još porasti. Bit će potrebno zaposliti 4 odgojiteljice, kuharicu te 2 do 3 osobe iz tehničke službe. Vrtić se gradio godinu dana. Gradila ga je tvrtka Mepro d.o.o. iz Varaždina. Dobivena europska sredstva prema ugovoru sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznose 7.439.500 kuna, dok je preostali iznos osigurala Općina.

Poštivani rokovi
Dječji vrtić vrijedan je 10.014,737, 75 kuna. Sami troškovi građenja su iznosili 8.591,404,75 kuna, a opremanja 533.394, 75 kuna, ostalo su troškovi konzultantskih usluga, projektno - tehničke dokumentacije, javne nabave, stručnog nadzora, tehničkog pregleda i drugi troškovi. Načelnik je zadovoljan dinamikom izgradnje. – Poštivan je rok od 12 mjeseci te nije trebalo produživati rokove, unatoč koroni i vremenskim prilikama – istaknuo je. Izgradnjom vrtića razvijamo naše mjesto kako bi naši mladi odlučili ostati u našoj općini jer bez djece i stanovnika badava nam sva infrastruktura – ističe načelnik Bartolić.

NAjčitanije