Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočani drugi u državi

Sjajan nastup dječaka 7. i 8. razreda osnovne škole K. Š. Gjalski iz Zaboka na državnoj završnici u futsalu u Poreču


Dječaci 7. i 8. razreda osnovne K. Š. Gjalski iza sebe imaju sjajan nastup na državnoj završnici u futsalu koja se održala u Poreču. Zabočani su na kraju bili drugi u državi, pa iako je to ogroman uspjeh oni nisu bili zadovolji, već su kući otišli uvjerenja da su izgubili prvo mjesto i da su trebali biti državni prvaci. Mnogi su tako smatrali, no razočaranju nema mjesta, veliki je to uspjeh, pogotovo kada se zna da je u ovo natjecanje ušlo 1300 hrvatskih škola, a na završnici u Poreču našlo se njih 24.
Svoj put prema vrhu zabočki osnovnoškolci započeli su u skupini sa SD Trica iz Vukovarsko-srijemske županije i SD Trnovec iz Varaždinske županije. Protiv Trice bilo je 4:0, a protiv Trnovca 3:2. Tu se već vidjelo da ova momčad može puno. Pobjednički pohod nastavljen je u četvrtfinalu protiv vrlo jake Koprivnice za koju su nastupali dječaci iz prvoligaša Slaven Belupa. Tu su utakmicu Zabočani dobili sa 4:2. Najtežeg protivnika imali su u polufinalu. Bili su to Solinjani koji su u svojim redovima imali nekoliko pionira Hajduka, no Zabočani su taj ispit prošli nakon izvođenja sedmeraca s 3:1, nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1. Nažalost Solinjani su igrali dosta grubo, pa su naši dječaci u finale morali bez dva ozlijeđena igrača u toj utakmici, Gregurića i Vurneka. U finalu su ih čekali dječaci iz SD Kamen Šine Split. Tri minute do kraja rezultat je bio 1:1, a onda je došlo do male dekoncentracije i Splićani su u samoj završnici zabili dva pogotka i tako postali državni prvaci, dok su se Zabočani morali zadovoljiti odličnim drugim mjestom. Najbolji igrač nije se proglašavao, ali da je zasigurno bio to bio sjajni Gabrijel Šivalec, a odlične je role imao i Niko Tišljarić.
Pod vodstvom Andrije Krmeka, ovaj su sjajan uspjeh ostvarili slijedeći dječaci: Timotej Gregurić, Niko Poslek, Niko Tišljarić, Gabrijel Šivalec, Leo Sinković, Fran Turk, Matias Tuđa, Mihael Vurnek, Patrik Šilipetar i Fritz Martinić.
-Ponosan sam na ove dječake, poklopila se najbolja generacija u povijesti naše škole. To su sve dječaci koji igraju u klubovima od Lokomotive, Intera, Mladosti i Rudara DZ. Iznimno su nadareni i bio ih je pravi užitak voditi. Žao mi je što nismo uspjeli doći do kraja, dečki su osjećali da su bolji, no malo nam je i sreća okrenula leđa, iako je ovo veliki uspjeh. Nažalost suđenje nije bilo na nivou, pa smo u finalu ostali bez Vurneka i Gregurića, dva ključna obrambena igrača s kojima bi sigurno odnijeli naslov - riječi su Andrije Krmeka.
Zabočki dječaci su osim drugog mjesta i simpatija navijača zaslužili i dva boda za upis u srednju školu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook