Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagičicama NK Mladost Marija Bistrica fair play trofej

Završila Zimska AGOGA liga


Zagičice NK Mladost Marija Bistrica završile su Agoga zimsku ligu u Zagrebu. U ženskoj ligi igrale su djevojčice rođene 2010. godine i mlađe, no gotovo sve igračice Mladosti su 2012. godište i mlađe, pa je ovogodišnji nastup u ovoj ligi služio prije svega za prikupljanje iskustva i igranje protiv ženskih ekipa, jer u natjecanju u KZŽ-i igraju sa dječacima. U ligi se okupilo ukupno šest ekipa, a igrale su svaka sa svakim dva puta.

Zadnjega dana natjecanja Mladost MB je poražena od Mladosti iz Buzina sa 2:4 i od ŽNK SuLa Posavje sa 0:8. Upravo je SuLa bila prva sa maksimalnih 30 bodova, dok je Mladost MB završila na šestom mjestu sa tri boda, ali sa puno sakupljenog iskustva. Ponavljamo još jednom da su djevojčice iz Marije Bistrice bila najmlađe na turniru, od nekih protivnica mlađe i po četiri godine, a to je prepoznao i organizator pa su dobile pehar za fair play. Početkom travnja zagičice Mladosti MB nastavit će natjecanje sa dečkima u libi B zagiča NS KZŽ-e, a početkom lipnja sudjelovat će na međunarodnom turniru u Crikvenici.

Za NK Mladost na ovoj ligi nastupale su: Matija Behek, Iris Beritić, Mia Gorički, Barbara Perić, Petra Lacković, Lucija Jakopović, Amalija Žukina, Jana Kožić, Magdalena Švaljek, Lucija Klaužer, Leda Lacković, Lora Fijan, Ana Juras i Leona Pugar. Trener je Tomislav Brlečić. 

Zimska AGOGA liga 2021/22. WU 12 (2010. godište i mlađe djevojčice)

1          ŽNK SuLa Posavje                30

2          ŽNK Sesvetski Kraljevec      22

3          ŽNK Naftaš Ivanić Grad       19

4          ŽNK Coerver Savica              10

5          ŽNK Mladost Buzin                4

6          ŽNK Mladost MB                   3

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook