Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak 44 nepropisna parkiranja na mjesta za osobe s invaliditetom u Zagorju

Policija objavila rezultate nadzora


Mjesta namijenjena za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom često su parkirališna mjesta koja su najbliža ulazima u zgrade kao što su banke, pošte, bolnice i drugo kako bi im se olakšala pristupačnost, ali vrlo često ih koriste i osobe koje nemaju pravo parkirati svoja vozila na tim mjestima, odnosno građani koji ne posjeduju znak pristupačnosti, ali i članovi obitelji osobe s invaliditetom kada ne prevoze takvu osobu.
 
Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost, odnosno integraciju u društvo.
 
Učestalo susrećemo s nepropisno parkiranim vozilima na mjestima koja su rezervirana za osobe s invaliditetom što pripisujemo prometnoj ne odgovornosti sudionika koji nažalost nisu senzibilizirani s osobama s invaliditetom i olako si daju za pravo parkirati na njihova mjesta.
 
Shodno tome, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su tijekom mjeseca rujna na području cijele policijske uprave poveli pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom te prekršaja zlouporabe znaka pristupačnosti.
 
U nadzoru su utvrđena 44 prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom te su prema prekršiteljima poduzete represivne mjere.
 
Policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske će i nadalje provoditi  preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

-Pozivamo vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti! –poziva policija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook