Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina će mladim obiteljima sufinancirati troškove stanovanja. Ovo su iznosi


Grad Krapina raspisao je Javni poziv za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji na području grada Krapine u 2024. godini.

Financijske potpore namijenjene su mladim obiteljima koje imaju sklopljen Ugovor o najmu na području grada Krapine, a u kojima barem jedan od bračnih ili izvanbračnih partnera nije stariji od 45 godina. Mladom obitelji smatra se i jednoroditeljska obitelj te samohrani roditelj.

Financijska potpora za mladu obitelj s djecom iznosi 50 posto iznosa mjesečne najamnine, a najviše do 200 eura mjesečno, a za mladu obitelj bez djece financijska potpora iznosi 50 posto iznosa mjesečne najamnine, ali najviše do 100 mjesečno. 

Mladoj obitelji s djecom tako najviše može biti odobreno 2400 eura u trajanju od 12 mjeseci, a odnosi se na razdoblje od 1. siječnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine, dok mladoj obitelji bez djece najviše može biti odobren iznos od 1200 eura u istom razdoblju. Ukupan raspoloživi iznos sredstava koji je Grad Krapina osigurao temeljem ovog Javnog poziva iznosi 10.000 eura.

Podneseni zahtjev za dodjelu financijske potpore razmatrat će se ako su oba partnera državljani Republike Hrvatske ili strani državljani kojima je odobren boravak u Republici Hrvatskoj, ako ukupna mjesečna primanja po članu kućanstva ne prelaze visinu prosječne plaće u RH u trenutku objave poziva, ako partneri nemaju u vlasništvu, odnosno suvlasništvu stan, kuću ili drugu nekretninu pogodnu za stanovanje te ako ni jednom od partnera nije izrečena mjera obiteljsko-pravne zaštite. Ugovor o najmu pritom mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2024. godine. Ako ispunjavaju navedene uvjete, zahtjevi će se odobravati prema redoslijedu zaprimanja.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović pozvao je mlade da se prijave na Javni poziv.

– Navedenim financijskim potporama želimo mladim obiteljima omogućiti što bolje uvjete za stanovanje na području našega grada. Cilj ovakvih i sličnih mjera je demografska obnova, izjednačavanje mogućnosti te smanjenje iseljavanja, stoga pozivam mlade obitelji da iskoriste sredstva koja im se nude i ostanu u svojemu gradu – poručio je Gregurović.

Rok za prijavu na Javni poziv je do 31. listopada 2024. godine ili do dana iskorištenosti raspoloživih sredstava i zatvaranja Javnog poziva, o čemu će Grad Krapina obavijestiti javnost na svojim internetskim stranicama.

Više informacijama o samom Javnom pozivu, način prijave te obrasci s pripadajućom dokumentacijom za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijske potpore, dostupni su na službenoj internetskoj stranici Grada Krapine (https://www.krapina.hr/natjecaji/5027-javni-poziv-za-financijsku-potporu-usmjerenu-na-sufinanciranje-troskova-stanovanja-mladih-obitelji-na-podrucju-grada-krapine-u-2024-g)

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook