Prethodni članak
Sljedeći članak

Dajte im svoj glas: Za participativni proračun mladih natječe se 16 vrijednih projekata

  • participativni proračun

    Korisnici participativnog proračuna u 2023. godini


Krapinsko-zagorska županija otvorila je glasovanje za izbor najboljih projekata za mlade, koje će sufinancirati u sklopu Javnog poziva za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2024. godinu. 

Župan Željko Kolar ističe kako je u proračunu Krapinsko-zagorske županije za ovu namjenu osigurano čak 33.200 eura za kojih konkurira 16 prijavljenih projekata koji su zadovoljili uvjete javnog poziva. „Ovo je već treća godina u kojoj raspisujemo ovakav javni poziv koji je odličan mehanizam za odgovaranje na potrebe mladih i poticaj za njihovo uključivanje u procese donošenja odluka. U protekle dvije godine smo na ovaj način financirali provođenje ukupno 22 projekta s 56.665,90 eura, a ove godine smo iznos za financiranje povećali za čak 20 posto. Zaprimili smo zaista odlične prijedloge te pozivam mlade i sve ostale zainteresirane građane da posjete stranice Krapinsko-zagorske županije, prouče opise projekata i najkasnije 14. kolovoza odaberu najbolji“, poručio je župan Kolar.

Javni poziv bio je otvoren do 30. lipnja 2024. godine. Prijave projekata koji su inicirani od strane mladih i koji su sumjereni na mlade mogli su podnijeti mladi od 15 do 30 godina kao pojedinci, grupe mladih od tri do pet osoba,  savjeti mladih, obrazovne ustanove sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije, organizacije civilnog društva, ustanove socijalne skrbi koje pružaju socijalne usluge korisničkoj skupini mladih te jedinice lokalne samouprave koje imaju osnovan Savjet mladih ili dokaz o potpori mladih s područja njihove JLS, uz pismeni dokaz potpore Savjeta mladih ili najmanje 10 osoba u  dobnoj skupini mladih. Ukupno su pristigle 24 prijave, od kojih 16 zadovoljava administrativne uvjete i u skladu su s interesima mladih.

Veseli nas što je ove godine zaprimljen najveći broj prijava na ovaj javni poziv. To je najbolji pokazatelj interesa mladih da se sami uključe u poboljšavanje svoje zajednice, da u svom mjestu realiziraju neki projekt koji je od posebnog značaja upravo za mlade. Pozivam vas da glasate na stranicama Krapinsko-zagorske županije i podržite prijedloge mladih, jer njima to zaista jako puno znači“, istaknula je predsjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Mihaela Visinski.

Glasati možete sve do 14. kolovoza na mrežnoj stranici Krapinsko-zagorske županije gdje možete pročitati i kratke opise svih predloženih projekata. Prijedlog Odluke o odabiru i dodjeli sredstava, prema bodovima koje će postići u procesu procjene od strane Povjerenstva i javnim glasanjem, utvrdit će Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije. Polovicu bodova će donijeti glasovi javnosti, a drugu polovicu bodova Povjerenstvo u kojem su predstavnici savjeta mladih i relevantnih dionika iz sektora civilnog društva u području rada s mladima i za mlade.

Ovdje možete pronaći opise projekata te potom i glasati: https://kzz.hr/novosti/participativni-proracun-za-mlade-elektronicko-glasanje-2024/

Popis projekata:

  1. Kuglački klub Zabok – Disco kuglačke večeri
  2. Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO – “Budi IN, budi Informiran”
  3. Pučko otvoreno učilište Krapina – Škola rocka i moderne glazbe 2024./25.
  4. Gradska knjižnica “Ksaver Šandor Gjalski” Zabok – Knjižnica – Mjesto ZA mlade!
  5. Općina Zagorska sela – Aktivnošću do mentalnog zdravlja
  6. Karlo Ulama – Vježbom do zdravlja
  7. Savjet mladih Općine Lobor – Male vekša škola tenisa
  8. Društvo Naša djeca Radoboj – Aktivni mladi za aktivnu zajednicu
  9. Udruga Krapinjon – hušKAJ! kroz cijelu 2024.
  10. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – zaFilmaj!
  11. Savjet mladih Grada Krapine – Prenamjena i obnova prostora za mlade
  12. KUD “Sloga” Veliko Trgovišće – Nabava zagorskih narodnih nošnji
  13. Neformalna grupa mladih “Arhitekti znanja” – Male besplatne knjižnice “Čarolija slova”
  14. Zagorska kreativna udruga mladih – Fokus Zagorja: Mladi u Kadru
  15. Bedekovčanska udruga mladih – Skok u jesen
  16. Multimedijalni centar STUB-KLUB – Kutija svaštara & kutija svaštarica

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook