Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer: 'Sutra ćemo donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu'


Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na svečanom dočeku novog zrakoplova Airbus A220-300 "Zagreb".

U izjavama za medije kazao je kako će sutra na Predsjedništvu HDZ-a donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, javlja HRT.

- Mi smo sazvali Predsjedništvo i ostala tijela stranke sutra. Sutra ćemo donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, odnosno potpori predsjedničkom kandidatu, rekao je premijer.

Kazao je kako je riječ o kandidatu koji će biti kandidat poštivanja Ustava, poštivanja vladavine prava, kandidatu koji će surađivati s drugim institucijama u Hrvatskoj, a naročito s Vladom.

- Jednako tako, riječ je o kandidatu koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u zapadni krug, u Europsku uniju, u Sjevernoatlantski savez i graditi partnerstvo s onim saveznicima i voditi takvu politiku zajedno s Vladom na međunarodnom planu koja će nas držati tamo gdje pripadamo. 

I treće, bit će to kandidat koji će učiniti sve da se vrati civilizirani kulturni dijalog na političku scenu Republike Hrvatske i da prestanemo s ovom politikom koju je provodio kršitelj Ustava, kršenja svih temeljnih načela našeg ustavnog poretka, osobito u vremenu parlamentarnih izbora, odvajanju Hrvatske od zapadnog kruga i vođenje antiukrajinske i proruske politike i u konačnici vulgariziranje i prostakluk i vrijeđanje na hrvatskoj političkoj sceni, kazao je premijer.

Na pitanje je li to Dragan Primorac, kazao je kako će se sve znati sutra.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook