Prethodni članak
Sljedeći članak

Velike ambicije: Zvonimir Boban protiv Milanovića u utrci za predsjednika?


Koncem proteklog tjedna Nacional je doznao da unutar HDZ-a sve više jača inicijativa s ciljem da Zvonimira Bobana, karizmatičnog umirovljenog nogometaša, HDZ predloži kao svog predsjedničkog kandidata i suprotstavi Zoranu Milanoviću na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Radi se o inicijativi koju je pokrenula skupina ljudi unutar stranke, a jedan njihov predstavnik prezentirao ju je prije nekoliko dana i osobi izuzetno bliskoj Andreju Plenkoviću, aktualnom premijeru i predsjedniku HDZ-a.

Radi se praktički o frakciji stranke bliskoj premijeru Plenkoviću, koja smatra da bi Zvonimir Boban bio izuzetno kvalitetan protukandidat Milanoviću i vjeruju da bi mogao postati novim hrvatskim predsjednikom, ali ima i izvanredne predispozicije da ga HDZ predstavi kao svog idealnog kandidata. Ta frakcija smatra da bi Boban bio idealan kandidat HDZ-a zbog više razloga, među kojima jedan posebno odskače.

Boban je 2015. u kampanji za parlamentarne izbore, iako godinama blizak i povezan s HDZ-om, javno podržao upravo Milanovića te se distancirao od tadašnjeg vodstva HDZ-a. Pa bi se, ako bi ta inicijativa bila prihvaćena, Boban praktički svrstao natrag u okrilje stranke koja ga je prije nekoliko godina razočarala do te mjere da je javno podržao Zorana Milanovića. A to posredno znači da bi time zapravo ultimativno podržao i politiku Andreja Plenkovića, što bi zasigurno dodatno nahranilo premijerov osobni i politički ego te zaokružilo pozitivnu percepciju koju HDZ o sebi nastoji stvoriti u javnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook