Prethodni članak
Sljedeći članak

Krivec Jurak: Imat ćemo veću efikasnost i učinkovitost uprave uz ekonomske benefite

Zajednički upravni odjel Općina Zagorska Sela i Kraljevec na Sutli dobiva 5 novih djelatnika. 


Temeljem odluke o dodjeli pomoći od Ministarstva financija Općine Zagorska Sela i Kraljevec na Sutli započinju funkcionalno spajanje jedinica lokalnih samouprava. Ova inicijativa omogućit će zapošljavanje pet novih službenika u zajedničkom Jedinstvenom upravnom odjelu, uključujući pravnika i komunalne djelatnike koje Zagorska Sela do sada nisu imali.

Zajednički upravni odjel imat će jednog pročelnika, dva komunalna djelatnika, računovodstvenog djelatnika i pravnika čime se zadovoljavaju potrebe koje do sada nisu bile pokrivene.

Ministarstvo financija će sufinancirati troškove rada za pet novih službenika za Jedinstveni upravni odjel dviju Općina.

Načelnica Zagorskih Sela kazala je kako će plaće dijeliti u omjeru 50 % jedna, a 50 % druga općina gdje će Općina Zagorska Sela ostvariti 75% sufinanciranja od Ministarstva na tih 50 %, a Općina Kraljevec na Sutli ostvaruje 50% sufinanciranja plaće na svojih 50%.

 - Ovim spajanjem i zapošljavanjem pet novih zaposlenika, značajno ćemo smanjiti troškove u usporedbi s dosadašnjim financiranjem kada smo imali 100-postotno financiranje plaća za jednog zaposlenika. To predstavlja značajan ekonomski benefit za naše općine -  istaknula je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Ovo spajanje ne samo da će smanjiti troškove plaća, već će i omogućiti bolju raspodjelu resursa i povećati operativnu učinkovitost.

-Formiranjem jedinstvenog upravnog odjela postižemo veću učinkovitost u radu. Na primjer, zapošljavanjem komunalnog djelatnika, kojeg trenutno nemamo, moći ćemo bolje rješavati probleme poput košnje i održavanja nogostupa, što je dosad bilo veliki izazov. Na ovaj način ne samo da poboljšavamo kvalitetu rada i usluga koje pružamo našim građanima, već također ostvarujemo veću efikasnost i učinkovitost uprave – naglasila je načelnica Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook