Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas će biti jako vruće, a onda stižu pljuskovi, jači sjeverni vjetar i zahlađenje


DHMZ je za danas izdao  žuto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena za četiri regije - zagrebačku, karlovačku, riječku i gospićku.

Žuto upozorenje, podsjećamo, znači: "Vrijeme je potencijalno opasno".

 

Detaljna prognoza za Hrvatsku


Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Ujutro temperatura zraka između 14 i 16 °C, a najviša do 36 °C.

U središnjoj Hrvatskoj dnevne vrijednosti će biti malo niže. Nakon pretežno sunčanog prijepodneva postupno će se razvijati oblaci, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Ondje će lokalno biti pljuskova, moguće i izraženijih uz grmljavinu.

Na kišu i grmljavinu u popodnevnim i večernjim satima valja računati i u Gorskom kotaru i Istri, no veći dio dana prevladavat će sunčano vrijeme, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, popodne i umjeren jugozapadni.

U Dalmaciji sunčano i vruće, uz najvišu temperaturu zraka od 32 do 37°C te je i dalje na snazi upozorenje na toplinu koja može nepovoljno djelovati na ljudsko zdravlje. Sredinom dana će blago osvježenje uz obalu pružati slab do umjeren vjetar s mora.

Jačeg vjetra neće biti ni na sunčanom jugu Hrvatske. More stoga mirno ili malo valovito. Najniža temperatura zraka od 22 do 24°C, u zaobalju niža, a najviša između 32 i 35°C, prognozira za HRT Kristina Klemenčić Novinc.

Iduća tri dana
Iduća tri dana bit će djelomice sunčano, nestabilnije i manje toplo, osobito u unutrašnjosti. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, najčešće, lokalno i izraženije u prvom dijelu petka i u noći s petka na subotu, a rjeđe u nedjelju. 

U Dalmaciji sunčanije, a uglavnom se u subotu očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom. 

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u subotu ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, a od subote većinom bura i sjeverozapadnjak.

Što možemo očekivati u Zagorju otkrio nam je naš prognostičar Kristijan Božarov:

"Danas će biti pretežno sunčano i danju vrlo vruće uz slab istočni vjetar. Kasno poslijepodne i navečer uz više oblaka mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, ponegdje izraženiji. Vjetar slab do umjeren, uz pljuskove prolazno pojačan sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura od 33 do 35°C.

Sutra će biti oblačnijih i djelomično sunčanih razdoblja. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženijih. Vjetar većinom slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20°C, a najviša dnevna od 28 do 30°C."

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook