Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova uhićenja u Zagorju. Policija izašla sa detaljima


Zagorska je policija danas izvijestila o nekoliko slučajeva, u kojima su uhvaćeni alkoholizirani vozači, a kako su neki imali i više prekršaja, uhićeni su. Evo detalja: 

U petak, 26. srpnja 2024. godine u 6,50 sati, u Bobovju, prilikom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,26 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova prikupljenih temeljem pravomoćnih odluka. Također je utvrđeno kako je za osobni automobil isteklo važenje prometne dozvole te vozilo nije osigurano. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Također, 26. srpnja 2024. godine, u 9,15 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina, u Humu Zabočkom, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin kojem je isteklo važenje vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 2,47 promila. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Istoga dana, 26. srpnja 2024. godine, oko 23,15 sati, u Gornjoj Stubici, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. I taj je vozač uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

U subotu, 27. srpnja 2024. godine, u 19,55 sati, u Keblu, zatečen je vozač koji je teretnim automobilom upravljao s 2,75 promila alkohola u organizmu i nije bio vezan sigurnosnim pojasom za vrijeme vožnje. Vozaču je izrečena naredba o smještaju u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Isto tako, u subotu, 27. srpnja 2024. godine, u 20,25 sati, u Stubičkim Toplicama, zaustavljen je osobni automobil i kontroliran je 42-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg se osjetio intenzivan miris alkohola te mu je ponuđeno alkotestiranje što je kategorički odbio te je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja, koji je više puta prekršajno kažnjavan za najteže prometne prekršaje, a također je tijekom postupanja 42-godišnjak vrijeđao policijske službenike.  Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzet osobni automobil.

U nedjelju, 28. srpnja 2024. godine, u 00,20 sati, u Donjoj Stubici je vozaču osobnog automobila, 41-godišnjem hrvatskom državljaninu, utvrđeno 2,50 promila alkohola u organizmu te mu je izrečena naredba o smještaju u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook