Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro počinju Dani općine Konjščina i župe sv Dominika: I ove godine bogat program za sve generacije

  • konjščina stari grad

    Izvor: Facebook


Kolovoz će i ovoga puta biti mjesec proslave Dana općine i Konjščina i župe sv. Dominika, a i ove je godine uz proslavu pripremljen bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Obilježavanje počinje 3. kolovoza, na dan kada se Crkva spominje blaženog Augustina Kažotića, biskupa zagrebačkog, a tim će povodom u župnoj crkvi sv. Dominika od 19 sati biti služena sveta misa.

Najugodnija dužnost za načelnicu Anitu Curiš Krok svakako će biti ona u utorak, 6. kolovoza od 10 sati, kada će biti upriličen prijem za roditelje i njihove bebe rođene u općini Konjščina u prvih sedam mjeseci ove godine, a u 18 će sati početi prijem za učenike koji su školske godine 2023./2024. završili osnovnoškolsko obrazovanje te postigli odličan uspjeh u svim obrazovnim godinama.

Srijeda, 7. kolovoza, bit će dan za zabavu. Na prostoru ispred općinske zgrade od 19.30 nastupit će One way street band koji je zadužen i za finale večeri od 22 sata, dok će se za zabavu uz dobru svirku i odličan vokal od 20.30 pobrinuti Mladen Kosovec & The Kazetofon.

Program obilježavanja Dana općine nastavit će se u četvrtak, 8. kolovoza u 10.30, polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Konjščini, nakon čega će se od 11 sati služiti sveta misa u u župnoj crkvi sv. Dominika. U 18 će sati u Domu kulture početi svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konjščina.

Petak, 9. kolovoza bit će dječji dan, odnosno animacijski dan za djecu koju od 16 do 20 sati očekuju izviđači, napuhanac, balonko, kostimirani animatori i face painting, a u 18 će sati na školskom igralištu početi Prometna učilica. Za 19 sati najavljena je vatrogasna vježba na prostoru kod Starog grada Konjščina, dok će u 19.30 početi Tabor kulture – storytelling – konjščanska sunčana vura. 

Večer će završiti koncertom Gold banda i grupe Vigor koji će nastupiti pod šatorom kod Starog grada od 21 sat.

Bogat program kod Starog grada najavljen je i za subotu, 10. kolovoza, a počet će već u 9 sati Biciklijadom, dok će se od 12 sati kuhati gulaš. U 15 sati počet će natjecanje u kuhanju kotlovine, a pola sata kasnije i natjecanje u potezanju užeta. Udruge s područja općine Konjščina predstavit će se od 17 sati, a za dobru zabavu pod šatorom će od 21 sat biti zaduženi Fiškali.

U nedjelju, 11. kolovoza u 8 će sati na igralištu NK Sloga početi popularni Dečec kup 2024., a u lovačkom domu u Sušobregu gađanje otvorenog tipa.

Od 19 će sati Dramska udruga „Kaj” iz Zaboka u KITIC-u odigrati predstavu „WI – FI”, a za dobru zabavu pod šatorom od 21 sat pobrinut će se Siniša Biško.

U subotu 17. kolovoza u 11 će se sati u Klimenu vjerojatno okupiti brojni posjetitelji jer će upravo tada početi Prvenstvo Hrvatske Cross Country.

Za subotu, 24. kolovoza najavljene su Vatrogasne sportske igre u organizaciji DVD-a Gornja Konjščina, a počet će u 15 sati u Gornjoj Konjščini.

Program će završiti u subotu, 31. kolovoza Trailom koji će u Kosovečkom početi u 8.30.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook