Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici OŠ Marija Bistrica u Maloj glagoljskoj akademiji ''Juri Žakan'' u Roču


Početkom srpnja održana je Mala glagoljska akademija ''Juri Žakan'' u mjestu Roč. I ove godine sudjelovali su i učenici OŠ Marija Bistrica i to iz 6.c razreda: Sara Kuntić, Marta Prugovečki, Antonio Hercigonja, Karlo Klemar i Ivan Micak.

Učenici su tijekom godine učili o povijesti hrvatskog jezika, tropismenosti i glagoljici,  a za to su ih  pripremali učitelji  hrvatskog jezika Marinko Micak i Anita Klemar. U ožujku je održan kviz i pobjeda u kvizu, koji je osmislila  učiteljica Melita Petriš Banovec, omogućila im je sudjelovanje na Maloj glagoljskoj akademiji u pratnji mentorice Anite Klemar.

Tema ovogodišnjeg saziva u Roču bila je „Glagoljica – ognjište riječi“ u kojem su učenici svaki dan marljivo radili u odabranim radionicama: Sara Kuntić i Marta Prugovečki – novinarska radionica, koju je vodila profesorica njemačkog i hrvatskog jezika Božena Žugec, Antonio Hercigonja – dizajnerska radionica, Ivan Micak i Karlo Klemar – povijesna radionica i učiteljica Anita Klemar kao sudionica literarno-scenske radionice. 

Učenici su s veseljem sudjelovali u svim događanjima i družili se s učenicima iz različitih krajeva Lijepe naše, obišli Aleju glagoljaša pod vodstvom prof. dr. sc. Milana Mihaljevića, posjetili najmanji grad na svijetu, Hum, slušali predavanja akademika Josipa Bratulića te svaki dan sudjelovali u zanimljivom dnevnom i bogatom večernjem programu.

Upućene su i zahvale Općini Marija Bistrica na sponzorstvu ovog hvale vrijednog događaja, svima koji su omogućili odlazak učenika i mentora u Roč, te ravnatelju Dominiku Karajiću što ih je i ove godine podržao, roditeljima učenika i odličnom timu Male glagoljske akademije koji svaki put rado ugosti i omogući nezaboravno iskustvo u Roču svim učenicima.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook