Prethodni članak
Sljedeći članak

Trajekt Oliver ostao bez oba motora, 340 putnika pluta u Korčulanskom kanalu


Trajekt Oliver, koji trenutno pluta u Korčulanskom kanalu, ostao je bez oba motora, doznaje Dalmacija Danas. Brod je, kako saznaju, potpuno van funkcije. Oliver je bio na plovidbi prema Veloj Luci, a kako su potvrdili iz Jadrolinije ranije, u pitanju je tehnički kvar. Oliver trenutno pluta nakon što je drugi put za vrijeme iste plovidbe došlo do kvara. Putnici s trajekta u Velu Luku su se trebali iskrcati još u 13.30 sati.

Slobodna Dalmacija piše kako su im iz Jadrolinije potvrdili da će "Oliver" zaploviti tek pomoću tegljača.

- Jadrolinija radi na dovođenju remorkera. Brod se nalazi blizu Vela Luke te će se za obalom nastaviti rješavanje tehničkog problema. Putnicima se ispričavamo na neugodnostima i zahvaljemo na razumijevanju - javlja Marija Zaputović Mavrinac, glasnogovornica tvrtke.

- Tko zna kad ćemo mi s našim “Oliverom” do Luke doplovit? Možda stignemo do ponedjeljka, na koncert “Trag u beskraju”‘, a možda ni tad - rekli su u četvrtak Slobodnoj Dalmaciji putnici na "Jadrolinijinom" trajektu "Oliver".

Putnici s kojima je Slobodna razgovarala na trajektu su proveli pet sati, duplo više nego što traje putovanje od Splita do Vele Luke na Korčuli.

- Prošli smo Hvar, normalna je bila vožnja, uobičajeno trajekt pun, i domaćih a poglavito stranaca, puno gostiju. Motori su radili, i kako sam čitala knjigu nisam ni shvatila u jednom trenutku kako se ne mičemo. Kako u stvari plutamo! - rekla je stanovnica Vele Luke koja je u 10:30 sati iz Splita krenula kući.

- To je bilo iza podne. Potrajalo je to nekih pola sata, sve do 13.10 sati no nitko nas nije obavijesti kako se nešto događa, kako u stvari trajekt ne plovi put Luke - dodala je Velolučanka.

Putnici su shvatili da je "Oliver" u problemima kad su uočili da je klima u salonima ugašena. Kada je postalo vruće, otvorili su i vrata salona, uvidjevši kako očito posada ima proble

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook