Prethodni članak
Sljedeći članak

Dugo Selo – crna mačka Zagorcu!

U 23. KOLU III. HNL SREDIŠTE U KRAPINI GOSTOVALO DUGO SELO


U 23. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini je gostovalo drugoplasirano Dugo Selo i u utakmici preokreta na kraju su slavili gosti rezultatom 3:2. Ovim porazom Zagorec je zadržao prvo mjesto na tablici, prednost 11 bodova, ali je istovremeno i pretrpio prvi poraz na svom terenu ovog prvenstva ( nakon 11 uzastopnih pobjeda, op.a. ) te je upisao drugi poraz u prvenstvu nakon punih 192 dana odnosno prvi i jedini poraz u prvenstvu pretrpio je 22. rujna 2021. godine u šestom kolu od istog protivnika tako da slobodno mogu napisati – Dugo Selo crna je mačka Zagorcu !

Još i ovo – Zagorec je pretrpio prvi poraz nakon odigranih 16 kola bez poraza ! Ovo je zaista lijepi podatak i pomalo podsjeća na onu čarobnu generaciju iz sezone 1997. / 1998. koja je iza sebe ostavila 19 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza.

Prvo poluvrijeme susreta bilo je za navijače igra iz snova. Odličan Zagorec – gostiju nigdje ! Prilike su se redale pred vratima Anića i bilo je samo pitanje vremena kada će domaćin postići pogodak. Najavu takvog događanja vidjeli smo u 15. minuti kada je Pelko odlično pucao ali je obrana gostiju blokirala udaraca. No. zato tri minute kasnije bila je nemoćna. Pelko je odlično uposlio Hoića koji izbjegava obranu gostiju, vara Anića i pogađa mrežu za vodstvo Zagorca. U 26. minuti Hoić i  Pelko zamijenili su ulogu. Hoić asistirao a Pelko lakoćom zabio za 2:0.

Do kraja poluvremena Zagorec je imao još nekoliko poluprilika ali se na odmor otišlo rezultatom iz 26. minute.

Za vrijeme poluvremena na tribinama stadiona pomalo euforična atmosfera jer Zagorec je igrao svoje najbolje poluvrijeme ovog proljeća te je podsjetio na jesensku polusezonu, ali…. Uvijek postoji taj ALI !

Trener Milinović kao da je znao što bi se moglo dogoditi te je upozorio svoje pulene da nastave u istom tempu te da se nikako ne opuste jer utakmica još nije gotova.

U drugo poluvrijeme Dugo Selo ulazi sa dva nova igrača – Rašić i Puretić – te njihova igra poprima sasvim drugačiji izgled. U potpunosti preuzimaju inicijativu i stalno prijete obrani Zagorca koja uspješno odolijeva napadima gostiju do 66. minute.

Od te minute, uz slabu igru Zagorca u drugom dijelu, glavnu ulogu preuzima sudac Barač iz Zagreba te prvi pomoćni Pranjić iz Dugog Sela te na iznenađenje svih na stadionu osim gostujućih igrača i njihovih navijača dosuđuje jedanaesterac za goste !? U visokom luku lopta je padala u šesnaesterac domaćih te je Vučemilović Vranjić visoko podigao nogu i udario loptu da bi Čečura odlično odglumio udarac u glavu (ako to nije vidio glavni sudac prvi pomoćni je trebao i morao vidjeti ) a sudac Barač je jedva dočekao da svira jedanaesterac (Imao sam priliku pogledati snimku prvog i drugog jedanaesterca i mogu kazati samo – ajme ne mogu vjerovati !, op. a. ).

Siguran realizator za smanjenje vodstva domaćih bio je Darojković.

Od toga trenutka Dugo Selo još više vrši pritisak na vrata Bručija dok Zagorca nema „nigdje“ – obrana se bori maksimalno da očuva rezultat, vezna linija je nestala a napadači potpuno odsječeni ! Kako  je vrijeme odmicalo a obrana Zagorca sprečavala napad gostiju činilo se da će Zagorec ipak, unatoč očajnoj igri u drugom poluvremenu, sačuvati vodstvo.  No, dogodila se 87. minuta – opet jedanaesterac jer je rukom igrao Radoš ! Činjenica čisti jedanaesterac da tom igranju rukom Radoša nije prethodio prekršaj – u jednom skoku na loptu Mikulić je s obje ruke gurnuo u leđa Radoša koji je u tom padu zahvatio loptu rukom – napisat ću opet isto kao i kod prvog jedanaesterca -ako to nije vidio glavni sudac prvi pomoćni je trebao i morao vidjeti !

No, jedanaesterac je dosuđen i siguran realizator za izjednačenje bio je Darojković.

Sve je odlučeno u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je nakon dosuđenog slobodnog udarca za Zagorec na dvadesetak metara od Anića  (uzalud je trener Milinović „izgubio glas“ vičući da ne idu svi naprijed, op.a. ) nakon kojeg je uslijedila brza kontra gostiju te je Bastalec stavio točku na i odličnog drugog poluvremena svoje momčadi i loše igre domaćina u tom dijelu susreta – tako da je na semaforu na kraju pisalo Zagorec 2. Dugo Selo 3.

Gledajući u cjelini gosti su zaslužili pobjedu bez obzira na sumnjive jedanaesterce ali isto tako ne treba stvarati „paniku“ zbog poraza Zagorca (lider je prvenstva sa 11 bodova prednosti i ako uzmemo u obzir da je na kraju jeseni ta prednost iznosila 7 bodova trebamo biti zadovoljni jer je ta prednost povećana, op.a. ) jer nikako ne smijemo zaboraviti – to je nogomet i zbog takvih igara ga i najviše volimo.

Scvoj slijedeći susret Zagorec igra protiv Trešnjevke u subotu, 9.travnja s početkom u 16,30 sati, te će to biti prilika da vidimo da li je Zagorec ušao u rezultatsku krizu ili je ovaj izgubljeni susret bio samo trenutak slobosti.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 200. Suci: Karlo Barač ( Zagreb ), Dario Pranjić ( Dugo Selo ), Hrvoje Radić ( Zagreb ).

ZAGOREC – DUGO SELO2:3 ( 2:0 )

Strijelci: 1:0 Hoić 18', 2:0 Pelko 26', 2:1 Darojković 66' – 11 m, 2:2 Darojković 87' – 11 m, 2:3 Bastalec 90+3'.

ZAGOREC KR: Bruči, Vučemilović-Vranjić, Hoić ( 84. Camara ), Strabić ( 78. Radoš ), Smrekar, Majcenić, Mlinarić, Braun, Grgić, Landripet, Pelko. TRENER: Damir Milinović

DUGO SELO: Anić, Mikulić, Darojković ( 90+3 Kajtazi ), Filipović, Domić, Cetina ( 46. Rašić ), Bogdanović ( 66. Mikulić ), Bastalec, Kovačić, Čečura, Talan ( 46. Puretić ). TRENER: Ivan Božić

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook