Prethodni članak
Sljedeći članak

Preminuo poznati specijalist ginekologije i opstetricije OB Zabok!


˝Nakon teške bolesti prerano nas je napustio naš cijenjeni kolega dr. Nikša Knezović˝, vijest je koja je upravo stigla u našu redakciju.

Dr. Knezović rodio se 24.03.1960. godine u Splitu od majke Antice i oca Anđelka. Otac mu je umro kad je bio vrlo mlad što je velikim dijelom obilježilo i njegov život. U braku sa suprugom Ivankom ima tri prekrasne kćerke: Jelenu, Anđelu i Veroniku. Neizmjerno je bio ponosan i na svoju unučad koju je bezgranično volio i koja su mu bila smisao života.

Dr. Nikša Knezović je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 25.01.1985.godine. Državni ispit položio je 19.06.1986.godine. Specijalistički ispit iz ginekologije i opstetricije položio je 11.11.1994. Subspecijalist ginekološke onkologije postaje od 30.04.2019. 

Kao liječnik dr. Knezović je počeo raditi 18.02.1985.godine  u Domu zdravlja „dr. Petra Vitezica“ u Splitu, gdje rado do 8.04.1988.godine.

U OOUR-u „Opća bolnica“ Medicinskog centra “Cvjeta Huis“ u Zaboku počinje raditi od 19.04.1988. godine i to kao odjelni liječnik u Radnoj jedinici za unutarnje bolesti. Od 02.02.1989.godine do 20.05.1990.godine radi u Primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Radna jedinica za opću medicinu Bedekovčina. Specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije obavljao je u KBC Sestre Milosrdnice od 21.05.1990.godine počinje, a specijalistički ispit položio je 11.11.1994. godine, čime stječe titulu specijaliste ginekologije i opstetricije te od tada radi na Odjelu ginekologije i porodništva. 

˝U svojem radnom vijeku obnašao je i niz odgovornih dužnosti te je tako bio i voditelj odsjeka za babinjače te voditelj odsjeka za patološku trudnoću. Kao izniman liječnik, kolega, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke onkologije, uspješno je kontrolirao, liječio, skrbio, te u svakom trenutku bio na raspolaganju brojnim trudnicama, ginekološkim pacijenticama, rodiljama te svima koji su potrebiti.  

Svojim neizmjernim zalaganjem, kolegijalnošću, humanošću i velikim srcem neizmjerno je zadužio Opću bolnici Zabok i bolnicu hrvatskih veterana te sve djelatnice i djelatnike Službe za ginekologiju i porodništvo, kao i brojne ginekološke pacijentice, trudnice i rodilje koje je pratio, liječio i za njih davao cijeloga sebe.

U trenucima neizmjerne boli, kada naš kolektiv nakon više od trideset i četiri godine napušta cijenjeni kolega, čovjek, otac, djed, a na prvome mjestu prijatelj, ne možemo suspregnuti tugu i suze, nakon gubitka koji je prouzročen opakom bolešću koja ga je pre rano poslala u naručje Gospodina, ostavljajući u našim srcima neizbrisiva sjećanja na Nikšu, velikog i iznimnog čovjeka. Ožalošćenoj obitelji, kolegici Ivanki, kćerima Jeleni, Anđeli i Veroniki, unučadi, ostaloj obitelji, kolegicama i kolegama, štovateljicama i štovateljima, svima kojima je Nikša bio i ostao u srcima – u ime Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Službe za ginekologiju i porodništvo i osobno ime upućujem iskrenu sućut˝, stoji u propćenju iz Opće bolnice Zabok.

Posljednji ispraćaj cijenjenog kolege dr. Nikše Knezovića bit će 1.8.2024. u 13:20 sati u Velikoj dvorani na krematoriju na Mirogoju.

Komemoracija za dr. Nikšu Knezovića održat će se 31.7.2024. u 13 sati u sivoj dvorani Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, gdje će se biti otvorena prigodna knjiga žalosti za cijenjenog kolegu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook